ANJA MYSTERY'S OPEN PARANORMAALBOEK
Copyright 2005 Stealth Design Belgium. All Rights Reserved.
DROMEN

De meeste mensen zeggen dromen zijn bedrog, hersenspinsels en flauwe kul

Toch laten dromen je meer zien dan dat je op het eerste zicht denk te zien.

In je slaap is de remming die je door de dag ervaart veel minder, waardoor ook veel wat je in de dag verdrukt hebt naar boven komt

Stress, situaties in familie, werk, zorgen, onrust alles komt dan naar boven

Hoe heviger je deze ervaart hoe intenser de dromen zijn

Men geeft er meestal de naam nachtmerries aan omdat je echt de angsten 10 keer intenser ervaart dan in het dagelijkse leven.

Iedereen kent het wel achtervolgd worden in je dromen maar niet weten door wie enkel dat je een intense angst hebt en in paniek badend in het zweet wakker wordt en je hart 1000 keer sneller lijkt te kloppen.

Soms heb je ook puur verwrongen beelden erbij men geeft dit meestal de naam van lucide dromen

Welke naam ze ook geven aan een bepaalde droom toch hangt het allemaal samen, ook al lijkt het op het eerste zicht niet zo te zijn.

Je kunt ook dromen hebben die je echt als een film beleefd en die je bij blijven als je wakker bent, het lijkt een puzzel die op het eerste zicht niet op te lossen is

In dromen wordt veel symbolisch weergegeven, zowel in kleuren, voorwerpen, situaties, personen enz…

Als men de droom gaat ontleden dan is het soms voor de dromer schrikken wat erin voorkomt, je ook kent maar deels verdrukt of niet echt durft te zien. Bv. Je staat ergens in een bos deze komt heel donker over en geeft je alles behalve een goed gevoel

Je ziet 2 paden en je moet kiezen welke je neemt om uit het donker bos te geraken

Je twijfelt en weet niet welke te kiezen, toch moet je snel kiezen want je hebt een vreselijke angst dat men je achtervolgt

Je kiest het linkse pad

Dit pad zit vol obstakels takken met doornen en je moet je er echt doorworstelen iets dat vreselijk moeilijk gaat en je steeds het gevoel hebt van niet verder vooruit te geraken de grond onder je voeten lijkt te veranderen in een soort van moeras waar je in vastgezogen zit

In je achterhoofd hoor je steeds maar een stem van "waarom nam je die andere weg niet… nu maak je een omweg? "

Je blijft worstelen en raakt verward in de takken. Plots word je in volle paniek wakker worstelend met je lakens en ben je even gedesoriënteerd.

Wat gaf deze droom nu weer?

Het bos ben jezelf hoe jij jezelf voelt, soms ben je bang en onzeker en wil je je eigen angsten en falen niet laten zien, waardoor soms kiezen moeilijk is en er een intense druk onstaat

Het lijkt iedere keer dat je een keuze maakt je het gevoel hebt de verkeerde gemaakt te hebben, waardoor je het gevoel krijgt niet verder te komen en te blijven hangen.

Je gevoelens en emoties worden zo intens dat er echte paniek ontstaat

Als je dan even verder kijkt naar de situatie waar de dromer zich in bevind ondervind men meestal dat deze in een moeilijke periode van een zware keuzes zit en dat het antwoord doorslaggevend is. De angst en de paniek bij de persoon zelf werd weerspiegeld in de droom.

Maar de raad die in de droom meezit, is hoe moeilijk ook alles lijkt te zijn er is altijd een uitweg soms is een omweg nodig, probeer van rustig te zijn zodat je kunt zien wat het antwoord is en probeer er niet aan te denken dat je toen je een keuze nam direct de verkeerde nam, want dan laat je je eigen paniek en onzekerheid over nemen.

Deze droom zou bij de meeste direct de stempel krijgen van een nachtmerrie, ik noem deze liever een gevoels droom

Waarom? Omdat je op dat moment een ontlading hebt van de gevoelens, situaties die je in de dag hebt opgestapeld en niet wou laten zien.

Zoals ik al eerder zei worden er in dromen veel dingen symbolisch weer gegeven

De dood is niet altijd de dood, maar staat in een droom meestal voor een afsluiting van een bepaalde periode.

Bv. De dromer ziet zichzelf en haar moeder

Ze heeft het gevoel dat ze afscheid moet nemen van haar moeder

Nadien zit ze in een kerk en ziet in een open kist haar moeder liggen

De dromer wil naar de kist gaan in verdriet maar mag niet en wordt weggedrukt, wat een heel erg verwarrend effect heeft.

Plots staat ze buiten op een prachtige heuvel met een ongelofelijk mooi uitzicht. Het eerste wat de meeste denken is mijn moeder gaat sterven en men is in de war, verdrietig en in paniek.

Maar als je duidelijk naar de droom kijkt zie je een totaal ander beeld

De moeder geeft hier een deel van de dromer zelf weer, wat symbool staat voor bescherming. Het was voor haar nodig deze eigen bescherming te lossen, daar het een groot deel van zichzelf was gaf het haar veel verdriet van het te kunnen lossen, toch is de tijd rijp van het te lossen hoe verwarrend het je ook overkomt

De heuvel met het prachtige uitzicht is een nieuwe start een wereld die open ligt om ontdekt te worden.

Als je dan verder praat met de dromer zelf (in deze situatie) verteld deze dat ze net op het punt stond op gebied voor een grote verandering in haar leven

Ze was van zin om alleen te gaan wonen en het ouderlijke huis te verlaten, deels wil ze heel graag maar deels is ze ook bang, hoewel ze nu weet dat er een nieuwe wereld voor haar open gaat.

Groot was dan ook de opluchting dat het overlijden van haar moeder in haar droom niet het echte overlijden betekende maar een afsluiting van een bepaalde periode en een stap naar zelfstandigheid
 

Geboorte in een droom staat ook niet altijd symbool voor een werkelijke geboorte of eventuele zwangerschap, maar ook voor een nieuw begin een nieuw hoofdstuk in het leven.

Dieren, personen, kleuren, voertuigen, bloemen, planten, getallen, plaatsen, alles heeft een aparte betekenis

Daarom is ook hoe kort je het ook herinnert belangrijk dat je op deze detailles let, zoals je zag in mijn voorbeeld was de moeder niet de moeder van het dagelijkse leven hoewel deze erop leek, maar een deel van de dromer zelf.

Nog een soort van droom zijn de voorspellende dromen of ook wel eens visioenen genaamd.

In deze dromen zie je als het ware een soort van film van dingen die nog gaan gebeuren.

In deze soort van dromen ben jij de toeschouwer, je kunt wel dingen voelen van emoties, maar op dat moment weet je gewoon dat het niet van jezelf komt.

Nu zie ik je denken van dat zal ik nooit hebben of nooit ervaren.

Mis! Want hoe gek het ook mag klinken iedereen ervaart het wel eens, enkel weten we het bij het ontwaken niet altijd meer.

Meestal komt het op een gewoon dagelijks moment naar boven

Bv. Je zit aan tafel en je bent in een druk gesprek verwikkeld

Plots heb je al het gevoel van hé dit heb ik al eens meegemaakt

Want nu zegt Pieter "ik ben van opvatting van… " en terwijl je dat denkt zegt die persoon dat

Verbazing alom bij jezelf en de vraag van hoe kan dat nu?

Nu gaat het glas cola omvallen en Lies wil deze nemen maar gooit daardoor haar kop koffie om

Je ziet alles in het vertraagde gebeuren.

Het eerste wat je dan gaat denken is dat je een Déjà-vu hebt en hoewel je het gek vind sta je er niet langer bij stil of maak je er een grapje over

Maar als je even verder kijkt naar het woord Déjà-vu dan zie je dat deze "eerder gezien /beleefd" betekend.

Het is zoals we wel eens zeggen een vergeten visioen en ik weet dat zeker iedereen dit wel meerdere keren heeft meegemaakt

Doordat je in je slaap veel losser bent van je remmingen die je in het dagelijkse leven ervaart komt ook een deel van je onbewuste meer open te staan.

Je kunt dan ook dromen hebben van situaties die je deels vergeten was of had weggestopt of flitsen van vorige levens.

Ook worden er in je dromen contacten gelegd met Gidsen.

Meestal ben je dan in een uittreding en meer op astraal niveau zodat het contact met de Gidsen makkelijker gaat.

Uit eigen ervaring weet ik dat je dan naar jezelf kijkt zoals je naar een video film van jezelf kijkt.

Gidsen geven ook veel symbolisch mee en soms vinden ze leuk er een grapje tussen te doen, als je bv. gek bent op rebussen en raadsels reken er dan maar op dat je er eentje van hen aangeboden gaat krijgen.

De Gidsen herken je meestal als oude bekenden die je heel erg vertrouwd en na liggen, je voelt hun kracht en je ziet hun uitstraling.

Niet altijd praten ze tot je maar laten ze terwijl ze naast of achter je staan, dingen aan je zien, waaruit je dan weer kan leren of je een keuze krijgt.

Soms krijg je ook de kans van overleden familieleden te zien en met hen te praten en afscheid te nemen die je eerder niet hebt kunnen nemen.

Deze ervaringen blijven je bij als een echte belevenis wat ook zo was maar op astraal gebied dan.

Je ontwaakt dan meestal met een heerlijk opgewonden, fit en rustig gevoel

Het duurt dan even voor je weer in slaap geraakt daar je jezelf zo opgeladen voelt.

Op uittredingen ga ik later in een ander hoofdstuk nog wel eens terug komen.

De beste raad die ik graag aan iedereen mee geef is leg op je nachtkastje altijd pen en papier. Als je wakker wordt en je hebt een droom gehad schrijf deze dan zo snel mogelijk op, terwijl deze nog vers is in je geheugen zit

Beschrijf ook alle detailles op gebeid van geuren, kleuren, omgeving enz…

Deze zijn hoe raar het ook mag klinken heel belangrijk.

Lees nadien je droom eens rustig na, kan je er niet aan uit dan kan je nog altijd vragen aan iemand om je te helpen.

Soms weet je het antwoord al en zoek je gewoon een bevestiging, soms gebeurt het dat pas een tijdje later de betekenis van de droom duidelijk is voor je.

De beste raad die ik wil geven is kijk niet te ver naar een antwoord, soms is het dichter bij dan je denkt.Droom zacht

Anja-Mystery

Copyright 2005 Stealth Design Belgium. All Rights Reserved.